Kitap Ara >>>

29 Mayıs 2016 Pazar

Attila İlhan & Hulki Cevizoğlu Bütün Kaleler Zaptedilmedi PDF

Attila İlhan & Hulki Cevizoğlu Bütün Kaleler Zaptedilmedi PDF


Attila İlhan & Hulki Cevizoğlu  Bütün Kaleler Zaptedilmedi pdf kitap

Genellikle “aşk şairi” olarak bilinen Attilâ İlhan, Ceviz Kabuğu programında* “toplumcu bir yazar ve düşünür” kimliğiyle Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları anlatınca, ülke çapında çok büyük dalgalanmaya neden oldu, büyük ilgi ve heyecan yarattı.

Şiirleriyle milyonlarca insanın kalbine taht kuran, romanlarıyla toplumsal ve insanî duyarlılığın en derin örneklerini veren Attilâ İlhan, aynı zamanda Müdafâ-i Hukuk ve Kuvâ-yı Milliye nin bir neferi. İlhan’ın küreselleşme ışığında Türkiye’nin güncel sorunları, Avrupa Birliği ittifakı, Kıbrıs’ta toprak verme tartışmaları, yıkıcı misyonerlik faaliyetleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesi ve Kemalizm ideolojisi, Türk aydınlarının içinde bulunduğu durum ve henüz 100 yılına ulaşmamış Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunlar hakkında sorularıma verdiği yanıtlar çok çarpıcı idi.

–   “Türkiye’nin bir hain kontenjanı var, bu nüfusun yüzde 10’udur”

–   “Türk aydını dediğimiz kişi, Batı‘nın manevi ajanıdır”,

–   “Eğitim, savunma ve ekonomi milli olmalıdır, olmazsa Sevr gelir”,

–   “Batı diye bir şey yoktur. Bu hayâli bir kavramdır. Almanya Almanya’dır, Fransa Fransa’dır. Birleşik, bütünleşmiş Batı diye bir şey yoktur”,

–   “Türkiye’de basın Türk değildir” şeklinde özetlenebilecek açıklamaların her biri bir ders ve “belge” niteliğinde idi.

Türkiye’de bir grup “toplu uyku hâli” içinde kendisini “pop kültüre” kaptırmış, esnemeye ve bunu etrafındakilere de bulaştırmaya devam ediyor.

“Türkiye’de dipten bir dalga yükseliyor. Bir çeşit Müdafa-i Hukuk oluşuyor” diyen Attilâ İlhan’ın sözünü ettiği “dipten gelen dalga” yakın bir zamanda bu durumdakileri altına alacak ve savuracak gibi görünüyor.

Bu programı kitaplaştırırken; üç kez yayınlanan programın birkaç kez daha tekrarını isteyen izleyicilerimizin, çocuklarına ilerde bir ders kitabı gibi okutmak için metnini talep eden anne-babaların ve üyelerine toplu gösterim için görüntülerini isteyen sivil toplum kuruluşlarının yoğun isteklerini de karşılamış oluyorum...

(Aşağıdaki resme tıkladıktan sonra açılan sayfada sağ üstte 5 saniye sonra  REKLAMI GEÇ yazısı çıkacak ve ona tıkladığınızda indirme linki gelecektir)
İndir


Attila İlhan & Hulki Cevizoğlu Bütün Kaleler Zaptedilmedi PDF Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder