Kitap Ara >>>

17 Aralık 2019 Salı

Yaşar Nuri Öztürk - Şirk | PDF Kitap İndir

Yaşar Nuri Öztürk - Şirk | PDF Kitap İndir

Yaşar Nuri Öztürk - Şirk | PDF Kitap İndir
GİRİŞ: GİZLİ ŞİRK İSLAM DÜNYASINI NASIL MAHVETTİ?
Bu eser, Kur’an’ın insanlığa tanıtm ak istediği temel belalardan biri olan şirki, Arap-Emevî ambargosunu yıkarak K ur’an’da verildiği şekliyle tanıtan ilk eserdir. Ne demek istediğimizi açıklayalım:
Dinin şemsiyesine sığınarak bir ‘rabler hegemonyası’ kurup kutsala hürmet adı altında örtülü şirke gidilmesi, Kur’an’ın dikkat çektiği en büyük tehlikedir.
K ur’an bize gösteriyor ki, bu günahın failleri daima din temsilcileri olmuştur. İlahî kitap, yüzlerce ayetinde, doğrudan veya dolaylı, bu din temsilcilerinden, üzerine basa basa yakınmaktadır. Kur’an bilmektedir ki, peygamberler mirası, rabler hegemonyasıyla içinden çürütülmüş ve faturası A llah’a kesilen din, bazı devir ve zeminlerde şeytana ve karanlığa hizmet eden bir tahrip kurum una dönüştürülm üştür.
Kur’an idrak ve irfanının en büyük temsilcilerinden biri olan Peygamber torunu İmam Cafer Sadık (ölm. 148/765) tarih önünde şu muhteşem tespiti yapmıştır:
“Emevîler’in İslam’a yaptıkları kötülük, tevhidin tanıtılmasına engel olmak değildi; onların İslam’a yaptıkları kötülük, şirkin tanınmasını engellemeleri idi.”

Yaşar Nuri Öztürk - Şirk | PDF Kitap İndir Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder