Kitap Ara >>>

19 Haziran 2016 Pazar

İnsan ve Sirları 2 - Ahmed Hulusi PDF

İnsan ve Sirları 2 -  Ahmed Hulusi PDF


Evet,burada şu gerçeği kesinlikle tesbit edelim…Şayet bizden bu ilmi dinliyorsanız,buAllah’ u Teâlâ’nın bize ihsân etiği “ilmin”den dolayıdır..Bu ilim,çalışmakla elde edilmiş bir ilim olmayıp;O ’nun bizden zâhire çıkarmayı murad ettiği bir ilimdir…O’nun ilmidir!..

Odilerse ,”ilmini” bir mahalde izhar eder…Yani,ilmin sende varoluşu,Allah’ın sende o ilmi izhar edişi yoluyladır!..İhatan yoluyla değil.

İhata yoluyla olmayışı demek; Allah’ın mânalırını sonuna kadar ihatanın,idrakın mümkün olmadığına işarettir.çünkü sonlu,kısıtlı,kayıtlı bir varlık değildir!..Olmayışı hasebiyle de ilmin sonu yoktur.

Esas itibariyleAllah’ı seyir,ilimden ibarettir.

Yani, rü’yet,ilimdir!..

İlmin dışındaki bir rü’yet ise hayale girer!..Tahayyül sùretiyledir!..

Çünkü görme mânasındaki bir rü’yet ancak bir ilâh için, yaratılmış bir ilâh için söz konusu olur!Yaratılmış ilâh olmaz!..

Yaratılmış ilâh olmazsa,yaratılmamışın görülmesi zaten mümkün olmaz!..İnsan yaratılmıştır,bunu daha evvel konuştuk…Yani,belli isimlerin mânasının aşikâre çıkışıyla varolan varlık, bu yönüyle yaratılmıştır!..Yaratılanın yaratanı ihata etmesi ,görebilmesi zaten muhaldir!..

AncakAllah kendisi,kendisini görür!..Ne anda,hangi anda senAllah’ı gördüm ,Allah’ı duydum dersin,o senin kendi hayalinde sana açılan Rabbındır!..

Öyle ise,”Allah’a vâsıl olmaktan” mâna,Allah’ın ilmini,”sen” adı altında izharından başka bir şey değıildir!..




İnsan ve Sirları 2 - Ahmed Hulusi PDF Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder