Kitap Ara >>>

13 Haziran 2016 Pazartesi

Oğuz Saygin Adil Maviş Başari Rehberi PDF

Oğuz Saygın Adil Maviş Başarı Rehberi PDF

Üniversite sınavı, bugün milyonlarca gencin umut kapısı… Okul hayatının diğer aşamalarından geçip iyi bir meslek edinmek , hayata adım atmak isteyenler için üniversite bugün zorunlu istikamet gibi görünüyor.

Milyonların aynı anda yarıştığı ve kazanma / kaybetme kriterinin, rakiplerinden daha iyi olmakla belirlendiği bu sınavda, önlerde olabilmenin ve istenilen bir yeri kazanabilmenin yolu planlı ve verimli bir şekilde çalışmaktan geçiyor.

Peki planlı ve verimli çalışma nedir? Sadece uzun saatler boyunca ders başında oturmak ve “çalışmaya çalışmak”, çalışmanın göstergesi mi? Verimi artırmak ve olumlu sonuçlar almak için nasıl çalışmak gerekiyor?

Genelde sınavlara hazırlanan, özelde ise daha çok üniversiteye hazırlananlar için yazılan “Başarı Rehberi”, adayların ders çalışma yöntemlerini geliştirmesi ve daha iyi sonuçlar almaları için hazırlanmıştır.

7 bölümden oluşan eserin ilk bölümü, sınavlara hazırlanan adayların kendilerini geliştirme yöntemlerini, yeterlilik ve yetersizliklerini tespit etmelerini sağlayan değerlendirmelerden oluşuyor.

Öğrenme farklılıklarının ele alındığı ikinci bölüm; hem etkili öğrenmede hem de kişiliğe uygun doğru mesleğin seçilmesinde adaylara ipuçları veriyor.

Etkili ve verimli öğrenme sağlandıktan sonra dikkatsizlik ve konsantrasyon problemleri yüzünden verimini düşüren sebepler de ortaya çıkabiliyor. İşte üçüncü bölüm dikkat sorunları sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları ve bunların çözüm yollarını inceliyor.

Üniversite sınavı gibi uzun bir süre isteyen çalışmalarda, öğrencilerin en büyük derdi olan motivasyonun ve çalışma disiplinin korunması, dördüncü bölümde-, verimli ders çalışma tekniği ile ilgili denemiş pratik stratejiler ve yöntemler de beşinci bölümde ele alınıyor.

Altıncı bölüm, tüm çalışmalara rağmen başarıyı olumsuz etkileyen sınav kaygısıyla baş etmede kullanılacak temel bilgiler ve stratejiler öneriyor.

Kitabın son bölümü, verimli ders çalışmada pek çok öğrencinin ihmal ettiği temel bir konuya değiniyor: Beslenme, uyku gibi fizyolojik ihtiyaçların dengeli bir şekilde karşılanmasının çalışma ve başarıya etkisinin anlatıldığı bu bölümde, aşırı bir stres yaşadığınız sınav dönemlerinde uygulayacağınız faydalı bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Unutmayın!… Sınavlarda başarılı olmanın yolu, gece gündüz ders çalışmaktan değil, verimli çalışma yöntemlerini uygulamaktan geçer…

Herkes Kendi Kulvarında Yarışır

Afrika’da her sabah bir ceylan uyanır. Bu ceylan, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini; yoksa ona lokma olacağını bilir. Afrika’da her sabah bir aslan uyanır. Bu aslan, en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini; yoksa aç kalacağını bilir. Bir aslan veya bir ceylan olmanız hiç fark etmez. Güneş doğduğu zaman koşuyor olmanız gerekir. Gerçekte

hayatta başarınızı belirleyen şey umut ve kaygı arasında yaptığınız şeylerdir. Gerçekleştirirken göreceksiniz ki umduğunuzdan daha iyisiniz.




Oğuz Saygin Adil Maviş Başari Rehberi PDF Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder