Kitap Ara >>>

5 Kasım 2016 Cumartesi

Robin Denselow - Müzik Bittiği Zaman, Politik Popun Öyküsü PDF Kitap

Robin Denselow - Müzik Bittiği Zaman, Politik Popun Öyküsü PDF Kitap
Pop müziğin tarih içindeki serüveninde politik popun özel bir yeri vardır. Özellikle ABD’de pop müzik toplumsal hareketlerin önemli bir bileşeni olarak ortaya çıkar. Yine Karaibler’den Afrika’dan kopup gelenlerin ezgilerinde protest bir tavır sürekli olarak kendini duyumsatır. 68 hareketinin içinde Bob Dylan’la Joan Baez’e ve yine her zaman düzen karşıtı bir ton taşımış olan Beatles’la politik pop altın dönemini yaşar. 80'lere gelindiğinde ise Afrika’daki açlara yardım için düzenlenen konserlerle, Mandela’ya özgürlük için yapılan kampanyalarla politik popun yeni bir dönemi başlar.
Denselow’un kitabı İkinci Büyük Savaş sonrasında politik popun öyküsünü Mac Carty döneminden Live Aid konserlerine; Etvan Mac Coll’den Red Wag’de kadar bütün renkliliği ve akıcılığı içinde inceliyor.
Bu öyle bir öyküdür ki; 50'lerin cadı avını ya da anti-komünizmini, 60'ların Sivil Haklar Hareketini ve Vietnam Kampanyalarını, 70'lerin Irkçılığa Karşı Rock Hareketini bütün canlılığıyla gözlerimizin önüne serer. Üstelik kitabın mekanı sadece ABD’de değildir. Popla politika arasında her zaman yakın bir ilişkinin yaşandığı Afrika, Yunanistan ve Karaibler’deki akımları da kapsayarak bizi “Müziğin Bittiği Zaman’a taşır.
Robin DENSELOW The Guardian’da müzik yazarlığı ve BBC’nin Panorama programında gazetecilik yapmaktadır. Müzik ve politika alanında uzman olması ve yine kitabını hazırladığı süre içinde Avrupa’yı, Amerika’yı Karaibler ve Afrika’yı baştan başa dolaşması "Müzik Bittiği Zaman”a ayrı bir özellik katmaktadır.

https://yadi.sk/i/Wu_mP8Wjy9RsD

Robin Denselow - Müzik Bittiği Zaman, Politik Popun Öyküsü PDF Kitap Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder