Kitap Ara >>>

29 Mayıs 2016 Pazar

R.Sükrü Apohan Kahramanlar PDF

R.Sükrü Apohan Kahramanlar PDF



Yanda resmini gördüğünüz asker, Birinci Dünya Savaşı’nda Irak Cephesi’nde çarpışan 6. Ordu’ya bağlı 18. Kolordu, 51. Tümen, 9. Alay’dan İstanbullu Yüzbaşı Mehmet Muzaffer’dir.

Mehmet Muzaffer Bey, Felahiye Mu-harebesi’nde boynundan ağır şekilde yaralandığında artık ölüm vaktinin geldiğini anladı. Konuşamadığı için cebinden çıkardığı bir zarfın üzerine kurşun kalemle yazarak sordu:

“Kıble ne yöndedir?”

Yüzbaşı Mehmet Muzaffer’in zarfın üzerine yazdığı ikinci cümle “Kelime-i Şahadet” oldu.

Tarih az önce sevgiyi ve inancı görmüştü, şimdi Komutanı görecekti. Bölüğünün bütün gücüyle çarpışmaya devam etmesini sağlamak isteyen Yüzbaşı Mehmet Muzafferin kanlı zarfın üç yerine yazdığı son cümleleri bir hücum ve zafer emriydi:

“Bölük intikamımı alsın!”

Mehmet Muzaffer Bey üçüncü cümlesini de imzalamak isterken ruhunu teslim etti. Din ve vatan aşkının resmini kanıyla çizerek, yeryüzünün en görkemli insanlık, inanç, vatan sevgisi, kahramanlık ve komutanlık anıtlarından birini kanlı bir zarfın üzerinden yükselterek gitti.
(Aşağıdaki resme tıkladıktan sonra açılan sayfada sağ üstte 5 saniye sonra  REKLAMI GEÇ yazısı çıkacak ve ona tıkladığınızda indirme linki gelecektir)

indir:

R.Sükrü Apohan Kahramanlar PDF Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder