Kitap Ara >>>

4 Kasım 2016 Cuma

İsmet İnönü - Lozan Antlaşmasi 2 PDF Kitap

 İsmet İnönü - Lozan Antlaşması 2 PDF Kitap

Mustafa Kemal, 1928 yılı Ağustos ayının sekizini dokuzuna bağlayan Perşembe gecesi, İstanbul'da Sarayburnu (Gülhane) Parkı’nda Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği ve halkın da katıldığı bir eğlencede, gösterileri izledikten bir süre sonra ayağa kalkmış ve ‘Harf Devrimi’nin başladığını bildiren ünlü konuşmasını yapmıştır.
Mustafa Kemal, bu tarihsel konuşmasında ‘Yeni Türk Harflerine ilişkin düşünce ve görüşlerini şöyle belirtmiştir: “Arkadaşlar, güzel dilimizi ifade etmek için ‘Yeni Türk Harfleri’ni kabul ediyoruz. Bizim güzel, âhenkdar, zengin lisanımız, yeni Türk harfleriyle kendini göstere-cektir. Asırlardan beri kafalarımızı demir çerçeve içinde bulunduran, anlaşılmayan ve anlaftıadığınıız işaretlerden kendimizi kurtarmak ve bu lüzumu anlamak mecburiyetindeyiz. Lisanımızı muhakkak anlamak istiyoruz. Bu yeni harflerle behemehal, pek çabuk bir zamanda, mükemmel bir surette anlayacağız. Anladığımızın asarına, yakın bir zamanda bütün kâinat şahit olacaktır. Ben buna katiyetle eminim, siz de emin olunuz.”

Sami N. Özerdim’in hazırladığı ‘Yazı Devriminin Öyküsü’ adlı kitabı ‘Harf Devriminin 70. Yılı’nda okurlarımıza sunmaktan büyük kıvanç duyarız. Bu önemli belgesel çalışmayı, gelecek cuma günü yine gazeteniz Cumhuriyetle birlikte alacaksınız.

İsmet İnönü - Lozan Antlaşmasi 2 PDF Kitap Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Admin

0 yorum:

Yorum Gönder